Gezondheidscheck voor uw kat

Wij raden u aan minimaal één keer per jaar een gezondheidscheck te doen bij uw kat. Helaas kan een kat ons niet vertellen hoe hij zich voelt en sommige aandoeningen zijn niet zo gemakkelijk waar te nemen. Bij de gezondheidscheck kijken wij uw kat grondig na en kunnen eventuele aandoeningen in een vroegtijdig stadium opgemerkt worden. Ook wanneer u twijfelt over de gezondheid van uw kat is de gezondheidscheck aan te raden.

Een gezondheidscheck houdt bij ons het volgende in:

 

Algehele controle

Wij zullen eerst een aantal vragen aan u stellen over uw kat. Bijvoorbeeld eet uw kat goed, is er iets veranderd aan zijn gedrag, hoe is zijn beweging? Als baasje kent u uw kat het beste en merkt u eventuele veranderingen het snelste op. Daarna zullen wij uw kat wegen en kijken of hij op het juiste gewicht is. Vervolgens palperen (uitwendig voelen) wij uw kat om eventuele bultjes of problemen van de buikorganen op te sporen.

 

Controle vacht en huid

De conditie van de vacht en huid van uw kat worden goed bekeken. Een slechte conditie, bijvoorbeeld stekelige haren en doffe vacht, kunnen duiden op bijvoorbeeld verkeerde voeding of stofwisselingsproblemen. Daarnaast controleren wij de vacht op vlooien en teken.

 

Controle ogen

De ogen van uw kat zijn erg kwetsbaar. We kijken of de ogen van uw kat helder, schoon, glanzend en gezond zijn.

 

Controle oren

De oren van een kat kunnen geplaagd worden door vuil en parasieten zoals teken en oormijten. Wij onderzoeken het oor van uw kat met een otoscoop, waarmee wij goed in het oor kunnen kijken.

 

Controle gebit

Een schoon gebit en gezond tandvlees zijn belangrijk voor de gezondheid van uw kat. Wij controleren de mond, het gebit en het tandvlees.

Controle luchtwegen

Wij luisteren naar de longen en controleren tevens de neus van uw kat.

 

Controle hartslag

Wij luisteren naar het hart van uw kat en controleren de hartslag. Eventuele problemen op dit gebied kunnen we op deze wijze opsporen.

 

Controle beweging

Niet alle katten geven het aan wanneer ze pijn hebben bij beweging en het is ook niet altijd zichtbaar. We bekijken de wervelkolom op beweeglijkheid en pijnlijkheid. Ook de gewrichten lopen we na op beweeglijkheid, pijnlijkheid en eventuele zwelling.

 

Controle chip

Dit heeft niks te maken met de direct gezondheid van uw kat, maar het komt voor dat de chip stuk gaat. Daarom controleren we deze voor alle zekerheid. Mocht uw kat kwijtraken/weglopen dan is het uitermate belangrijk dat de chip uitgelezen kan worden en uw kat snel weer bij u terug is.

 

Nagels knippen

Indien nodig knippen wij direct de nagels van uw kat. Dit voorkomt inscheuren of beschadiging van de nagel.

 

Gezondheidscheck bij de beste dierenarts uit Zeist

Deze gezondheidscheck is zeer uitgebreid en eventuele problemen op de hierboven genoemde gebieden kunnen we op deze wijze opsporen. In de meeste gevallen zal tijdige ontdekking de genezing en/of vooruitzichten verbeteren. 

 

Wilt u een gezondheidscheck voor uw kat of een prijsopgave? Neem dan gerust contact op met Dierenkliniek Dijkshoorn uit Zeist. U kunt ons bellen via 030 69 542 64 of hieronder een afspraak maken. 

Maak nu een afspraak bij Dierenkliniek Dijkshoorn

Heeft u vragen of heeft uw huisdier klachten? Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een bepaalde ziekte? Neem dan gerust telefonisch contact op met Dierenkliniek Dijkshoorn op telefoonnummer 030 69 542 64.


Maak afspraak